fra Didaka Buntića bb, Široki Brijeg, BiH
tel.: 039/705-083
primorka.sb@tel.net.ba

Početna > O nama
O nama
primorka_siroki_brijeg_onamPrimorka je kompanija koja u svom poslovanju objedinjuje trgovinu na veliko prehrambenim proizvodima, naftom i naftnim derivatima  i ostalim proizvodima, uvoz i distribucija na cijelom teritoriju FBiH, prijevoz u cestovnom prometu, posredovanje u trgovini, iznajmljivanje. U svom asortimanu nudimo proizvode najpoznatijih brandova:

•    Tvornica Duhana Rovinj
•    Fructal
•    Bunge (Floriol ulje)
•    Vindija
•    Jana (Agrokor)
•    Podravka
•    Kraš
•    Pionir

Primorka doo osnovana je 1994. godine. Sjedište kompanije  je u Širokom Brijegu . Jedna smo od vodećih kompanija u regiji, i jedna od vodećih distributera robe široke potrošnje na području FBIH, te vlasnik maloprodajnog lanca Primašop.

Kompanija zapošljava preko 100 djelatnika u 5 poslovnica unutar FBIH.
_____ 1994

1995 _____ 1995. godine otvaraju se poslovnice u Širokom Brijegu sa 1800m2 poslovnog prostora koja je i ujedno i sjedište kompanije. Poslovnica Široki Brijeg pokriva teren  Međugorja, Čitluka, Gruda i Širokog Brijega.

Iste godine se otvara i poslovnica u Posušju sa 500 m2  poslovnog prostora. Poslovnica Posušje pokriva teren: Posušja, Livna, Tomislavgrada do Drvara i Kupres.

1995 _____ primorka_siroki_brijegonama
1995.godine potpisujemo višegodišnje distribucijske ugovore sa nekoliko brandova:
•    TDR- Tvornica duhana Rovinj  http://www.tdr.hr/
•    Fructal, http://www.fructal.si/
•    Bunge (Floriol ulje) http://www.bunge.hu/
•    Vindija d.d. http://www.vindija.hr/

test1
1996. godine otvaramo poslovnicu u Ljubuškom. Poslovnica u ljubuškom ima oko 500m2  Ova poslovnica pokriva teren Ljubuškog i desnu obalu Neretve.
_____ 1996

1997 _____ 1997.godine otvaramo poslovnicu u Mostaru. Poslovnica Mostar se nalazi na  Bišću polju bb sa 2.500m2  poslovnog prostora. U skladištu u Mostaru imamo ugrađene rashladne komore za promet osjetljivim smrznutim živežnim namirnicama. Poslovnica Mostar pokriva najveći teren i to od Neuma do Sarajeva, putne pravce Rama – Jajce, Mostar – Gacko, Mostar – Trebinje.

2009. godine otvaramo poslovnicu u Vitezu s ciljem daljnjeg širenja i pokrivanja cijelog tržišta Bosne i Hercegovine. poslovnica Vitez ima 2000m2 skladišnog prostora. Ova poslovnica pokriva teren Srednje Bosne (Vitez, Busovača, Fojnica, Novi Travnik, Travnik, Kiseljak, Bugojno, Kreševo, Kakanj). _____ 2009

2012 _____ Od male distributerske tvrtke za 18. godina kvalitetnim radom i predanošću ostvaren je izniman rast, a kompanija je postala jedna od najperspektivnijih kompanija u regiji sa preko 100 000 000 KM prometa u 2011.godini. Zahvaljujući jasnoj poslovnoj viziji, striktno provođenoj strategiji i promišljenom investiranju Primorka doo krenula i  prema postizanju svog strateškog cilja ostvarivanja ključne i dugoročno stabilne pozicije u regiji.
 
energetika

Prijava za posao

prijava_za_posao

Gdje se nalazimo

gdje_se_nalazimo

Pozadine

pozadine
TDR d.o.o.
Vodeći regionalni proizvođač cigareta.
Član ADRIS grupe.
FRUCTAL d.d.
Kvaliteta ostaje osnovna vrijednost Fructal-a.
VINDIJA d.d.
Jedan od najvećih proizvođača hrane u Europi.
AGROKOR d.d.
Najveća privatna kompanija u Hrvatskoj
i jedna od najvećih u Europi
BUNGE zrt.
Visoka kvaliteta stručnosti inženjerstva
i tehnologije obrade.